Monday, 15 July 2013

GrEeN LaCe CoOkIeS


Pejam celik pejam celik, hari ni dah masuk 7 Ramadhan... mesti ada yang mula fikir da buat ape, meh, cube resepi biskut... untung2 yang perempuan boleh la kasi NGAAPPP biskut tu, lelaki? tunggu berbuka ok? hahaha.. resepi ni aku ambik dari internet, tapi aku lupe link die.... huhuhu... ampun ye tuan empunye resepi... :D


BAHAN A

120 gm Mentega
20 gm Shortening
80 gm icing sugar
1 tsp pandan paste
warna hijau
1 kuning telor
BAHAN B
150 gm Tepong gandum
30 gm Tepong Jagong
30 gm biskut marries (kisar halus)
20 gm kacang hazel (kisar halus) ~ boleh d ganti dgn gajus.
BAHAN C
White Cooking coklat
manit warna

CARA:
Pukul Bahan A sampai kembang & gebu
Masukkan Bahan B di uli sehingga menjadi doh yang lembut


Canai 1.2 cm dan terap menggunakan acuan kegemaran
Bakar pada suhu 160 selama 25 minit atau sehingga masak


kemudian drizzle denga n cooking coklat dan tabur manit d atasnya.

ALHAMDULILLAH... siap pon... 
selamat mencuba!











No comments:

Post a Comment